Presentació

Què és PDS?

PDS, Promoció i Desenvolupament Social és una associació sense ànim de lucre d’àmbit estatal. Constituïda l’any 1995, desenvolupa les seves activitats en els sectors de la promoció de la salut i del benestar social.

Gestiona serveis de prevenció de drogodependències i de reinserció social en diferents territoris i elabora materials i programes per intervenir en temàtiques com ara l’abús de drogues, el VIH/sida, els accidents de trànsit o l’educació en valors.

Està inscrita al registre d’associacions del Ministeri de l’Interior (núm. 160558) i de la Generalitat de Catalunya (núm. 17775), al registre d’entitats del Departament de Benestar Social i Família (núm. E02685) i disposa d’un servei de suport a l’atenció social primària i especialitzada en l’àmbit drogodependències (núm. S03480).

Organigrama

Amb qui col·laborem?

En la realització de les seves activitats, PDS col·labora o ha col·laborat amb diferents organismes públics i privats, entre els quals:

Ajuntaments
Alacant, Alcarràs, Barcelona, Calldetenes, Canovelles, Castellbisbal, El Masnou, Gijón, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Montcada i Reixac, Montornès del Vallès, Ripoll, Roda de Ter, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Quirze del Vallès, Sitges, Solsona, Vilanova del Vallès, Zaragoza. Consells Comarcals. Alt Empordà, Berguedà, Pla d’Urgell, Solsonès.

Diputacions
Barcelona, León.

Administració autonòmica. Generalitat de Catalunya (Departament de Benestar Social i Família, Departament de Justícia, Departament de Salut, Secretaria de Joventut), Comunidad de Madrid, Gobierno de Aragón, Gobierno de La Rioja, Gobierno de Navarra, Gobierno del Principado de Asturias, Junta de Castilla y León, Región de Murcia.

Altres ens públics. Agencia de Salut Pública de Barcelona, Agència Nacional Antidroga de Romania, Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Comissió Europea (Oficina de cooperació), Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Consorci del Lluçanès, Govern d’Argentina (Secretaria de prevenció de la drogaaddicció), Govern d’Uruguai (Junta Nacional de Drogues), Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad (Plan Nacional sobre Drogas), Servei Català de Trànsit, Universitat de Barcelona. Entitats privades. Federación Española de Municipios y Provincias, Asociación de Técnicos para el Desarrollo de Programas Sociales, Alborada (Vigo), AESED Asociación Española de Estudios de Drogodependencias, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, EdPAC, Fundació IL3, Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, Instituto de Educación Popular El Abrojo (Uruguai), Socidrogalcohol.

PDS forma part del Fòrum “La sociedad ante las drogas”, una iniciativa del Plan Nacional sobre Drogas per afavorir la reflexió de la societat civil sobre temes relatius al consum de drogues.

PDS és membre de la Xarxa Perifèrics d’ens locals i entitats que treballen per a la promoció de la salut i la prevenció en l’àmbit de les drogues.